Forajul puturilor

Un put forat constă dintr-o gaura în pământpartea de sus fiind căptușita cu carcasa. Carcasa previne prăbușirea pereților de foraj .Carcasa oferă, de asemenea, un mecanism de pompare și pentru conducta care misca apa de la pompa la suprafață.

Calitatea materialelor folosite în construcție i este un factor important. Carcasa trebuie să îndeplinească anumite sarcini, deoarece conducta nu are o rezistență suficientă pentru a rezista.
Sub carcasa, porțiunea inferioară găurii de sondă este aportul prin care apa pătrunde in fântână. Aportul poate fi o gaură deschisă în roca de bază solidă sau poate exista și pietrișambalat, în funcție de condițiile geologice.

Odată ce sonda este finalizată, aceasta este salvata sau pompata pentru a mari puțul și să determine randamentul. Multe zone au nevoie de eforturi suplimentare după foraj pentru îndepărtarea materialului fin rămas din procesul de foraj, astfel încât apa poate intra mai ușor.

Metode de marire posibile includ aer (suflare), jet, in crestere, sau pompare comprimata. Cantitatea de apă (testare- randament) este de obicei măsurata în timpul dezvoltării.Timpul minim de testare este de o oră.
După dezinfecția corespunzătoare, puțul este limitat pentru a asigura o protecție sanitară până când este prins în sistemul clientului. Ei bine, capacul necesita o aerisire. Scopul aerisirii este de a egaliza presiunea aerului între interiorul carcasei și atmosfera, și să elibereze gaze mai ușoare decât aerul neplăcut sau exploziv. Dacă astfel de gaze sunt prezente și fântâna este închisă într-o clădire sau spațiu închis, aerisirea trebuie să fie întotdeauna extins la atmosfera din afara. Conducta de aerisire trebuie să fie protejata și verificata pentru a preveni intrarea de materiale străine, cum ar fi insectele în fântână.

Dacă forajul produce apa de calitate proastă, apa poate fi sigilată. O metodă este de a instala o carcasa suplimentara. În cazul în care calitatea apei rămâne nesatisfăcătoare, sau în cazul în care defectele de construcție nu pot fi remediate, puțul trebuie abandonat și complet sigilat pentru a preveni contaminarea încrucișată între site-uri.foraj puturi

O companie din Radauti care se ocupa de  aceste foraje de puturi este SC Geofortehnic SRL,care executa foraje puţuri apă cu caracter de studio sau explorare-exploatare în vederea alimentării cu apă a diverselor unităţi social-economice.
Pentru mai multe detalii, consultati pagina lor web http://www.geofortehnic.ro/foraje-pentru-alimentari-cu-apa/ .
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s